Sunday, 16 March 2014


DILI RESTORAN
          




ada empat stall yang menjual makanan halal








Dili Restoran mula dibuka pada 2 Jun 2011. Restoran ini dimiliki oleh Chen Ted Nyien. Walaupun restoran ini di miliki oleh orang cina tetapi pengurusannya semua orang Islam. Menurut pengurus restoran tersebut. Restoran ini mempunyai empat buah stall makanan Islam yang menjual berbagai jenis makanan halal yang berbeza-beza. Antaranya ialah, menu pertama Roti Canai, menu yang kedua ialah Mee Jawa dan Mee Laksa Sarawak, menu yang ketiga ialah Mee Kolok dan menu yang terakhir ialah Nasi Ayam. Menu yang paling istimewa dan paling laris di restoran ini ialah Mee Jawa dan Mee Laksa Sarawak. Restoran ini juga mempunyai lima orang pekerja termasuk pengurusnya. Restoran ini beroperasi pada pukul 7 pagi sehinggna pukul 6 petang. Restoran ini akan di buka setiap hari kecuali ada perayaan Islam. Selain itu, restoran ini juga banyak mendapat tempahan contohnya pada setiap musim perayaan dan majlis perkahwinan (KATERING). Restoran ini mempunyai kebersihan yang memuaskan kerana restoran ini mempunyai Gred A iaitu gred yang terbaik dalam setiap premis makanan. Akhir kata dari saya  rakan-rakan yang diluar sana marilah kita ramai-ramai ke Dili Restoran untuk merasakan keenakan Mee Jawa daan Mee Laksa Sarawak di sana. “ saya sudah ke Dili Restoran…..” anda bila lagi????






menu istimewa di Dili Restoran



menu air yang di jual di Dili Restoran

creat by : Rohani bt Razali
no. matrik : QPH6120006




No comments:

Post a Comment